tirsdag 15. september 2009

Hvilke fordeler gir oljeboringen i Lofoten og Vesterålen?

Gjennom den siste valgkampen har vi vært vitne til et stort flertall som er imot oljeboring i nord. Av erfaring og riktig kunnskap vet vi at det alltid er viktig å se en sak fra forskjellige sider. Noen kaller dette for media terningen. Av en hver nyhetssak vil vi mest sannsynlig bare se/lese en side av sakens terning. Derfor er det ekstremt relevant å se pro argumentene for oljeboring i Lofoen og Vesterålen.

Dagens politikere søker stadig etter flere metoder å forbedre miljø, utdanning og global velstand. Med en høyere oljeinntekt vil staten få midler for å utvikle en enorm modernisering innen bioteknologi verden over. For ikke nevne hvordan vi kunne bidra til verdens U-land med viktige ressurser og teknologi for å få dem opp på beina igjen.

FMC, her hjemme på kongsberg, bidrar stort ved å utvikle nye og bedre oljeplattformer. Disse ultramoderne konstruksjonene ligger på havbunnen og sender oljen trygt opp på land for videre behandling. Dette reduserer risikoen for utslipp og andre plattformulykker formidabelt. Ved å danne en oljenæring i øvre Nordland og nedre Finnmark vil også ha stor påvirkning på lokalbefolkningen. Flere arbeidsplasser med bedre lønn, et mer urbanisert samfunn og sentralisering vil ta form. Dette bidrar til mer knyttende og varierte arbeidsforhold i vårt fedreland. Fiske og orginal primær næring i nord vil bli gitt flere ressurser for å gjøre hverdagen og driften mye enklere.

Dagens meningsmålinger forteller oss at bare FRP har offentlig godkjent å bore i Loften og Vesterålen. Høyre sier de vil gå sakte frem,være ekstremt forsiktige og varsomme når det gjelder saken. Naturligvis sier dette oss at de fleste partiene som tilter mot den venstre siden av politikken sier mer eller mindre nei til forslaget.


2 kommentarer:

  1. En god tekst som får fram de ulike fordelene. Er du sikker på at urbanisering og sentralisering er av det gode? Hvilke nasjonale fordeler er det?

    SvarSlett