torsdag 15. oktober 2009

Det store Klimamysteriet!


Gjennom disse 2ukene har jeg, og media klassen, registrert oss og spilt den nye webbaserte dataspillet kalt Klimamysteriet. Spillet er et ARG spill som lar deg som bruker være en slags klima detektiv. Opplegget er i sammenheng med COP15 møte i København som vil ta plass 15 desember i år (2009). Spillet opererer gjennom forumer, spill, film snutter og oppdrag som hver deltager skal tolke og forstå. Dramaturgien til spillet er Derrick og Dynasti modellen som vil si at for hver oppdatering (som skjer hver uke) får du et nytt oppdrag å utføre, mens en rød tråd går gjennom hele spillet. Kort oppsummert er den røde tråden "The Four". Disse er eksperter fra verden over som skulle møte en webdesigner for å lage en klimabasert webside. På reisen forsvant disse 4 på mystisk vis, og spillet går ut på å finne ut hva som skjedde med disse og bringe de tilbake til webdesigneren (Axel og en annen fyr). Når spiller går videre finner vi 2 andre problemstillinger som må løses, blant annen hvem er The Council???

Selv synes jeg spillet var vanskelig å forstå i starten. Man klarer ikke ta inn all informasjonen som ligger ute og man blir forvirret. Etterhvert som jeg begynte å sette meg inn i og undersøke konseptet klarte jeg og finne ut hva jeg måtte gjøre. Jeg tror spillet er laget for trigge interesse og engasjement hos folk angående klimasaken i virkeligheten. Det finnes mange forumer både på blogger, Facebook og på Twitter som dannet for å videre diskutere oppgaver de er blitt tildelt i spillet. Alt i alt et supert tiltak fra Microsoft som kjørte igang dette spillet. Jeg oppfordrer alle som er samfunns engasjert som vet at de har en liten klima detektiv i magen til å gå til: http://www.climatemystery.com/ og registrere deg for å spille så FORT som mulig! :)

Jeg gir Klimamysteriet 2009 terningkast: 42 kommentarer:

  1. Du som de fleste andre i klassen hadde problemer i starten. Kanskje krever dette spillet at du er med fra starten og gjennom alle de 16 uken. Hva tror du?

    SvarSlett
  2. Tusen takk for nyttige kommentarer, jeg jobber for tiden med å evaluere bruken av KM i Norge. Tror du treffer godt i din antakelse om at spillet er laget for å trigge interesse for klima, miljø og FNs konferanse i København.

    SvarSlett